Omtalat i media

DELA MED DIG!

Det händer att tidningar och andra massmedier berättar om katekumenatet. Det som blir funnet av någon av oss som fyller den här webbplatsen länkar vi till. Du som använder webbplatsen får gärna hjälpa oss att hitta mer. 

Skriv till Susanne Lindström eller Meta Måhl

————————————————————————–

TA VUXNAS FRÅGOR PÅ ALLVAR skriven av Maria Sten 

Frågor, funderingar, motfrågor, andra synpunkter, nya infallsvinklar. Samtalet böljar fram och tillbaka, ibland följt av eftertänksam tystnad. Tills någon igen kommer med en ny tanke, ett nytt perspektiv. Ja så går det till i katekumenatgruppen i Petrus församling i Helsingfors. Vi har träffats varannan vecka sen september. Vi är nio personer i olika åldrar, med varierande bakgrund. Det vi har gemensamt är att vi har bejakat våra frågor och längtan, vill samtala om livsfrågorna och vill veta mer om kristen tro. Vi gör vandringen som grupp, men i gruppen finns utrymme för var och en att fundera, pröva och mogna i egen takt. Vi är kopplade till församlingen som ber för oss och vi firar gudstjänst tillsammans i församlingen.

 

Här kan du läsa vad Elisabet Lindow skriver på sin stiftsida i kyrkans tidning.

10385280_10152534924928920_5566886658639307027_n

 

 

 

 

 

 

Katekumenatet är Svenska kyrkans vägledning för människor som kommit till tro i vuxen ålder. Det växer långsamt och genom en nystartad förening satsar man på att fler ska få upp ögonen för det. Står att läsa i tidningen DAGEN

IT-teknikern och professorn ökar andligheten

Hon är professor i historia och kristen sedan tonåren. Han är före detta IT-tekniker, nu begravningsentreprenör och djupt troende sedan tre år. Tillsammans håller de i katekumenat. En växande rörelse i Lund. (Sydsvenska Dagbladet 22 december 2010)

Lextorpskyrkan i Skara stift
TROLLHÄTTAN ”Vuxenväg till tro” är en av Svenska kyrkans sätt att nå den som är nyfiken på kristen­domen och vill veta mer. Kanske vill man som äldre döpas eller konfirmeras. Kanske är döpt och konfirmerad men redan har tappat kontakten med kyrkan.

Känns ordet katekumenat som rena grekiskan?  Det är det också.
Innebörden är dock inte särskilt krånglig. I Ålidhemskyrkan träffas elva deltagare regelbundet för att söka och fördjupa sin tro i samtalsgruppen ”Katekumenat – vuxenväg till tro”.

Det finns olika vägar för den som är vuxen

Helena Wahlström och Andreas Hellsing är särbos och har båda ett missbruk bakom sig. De har inte haft någon kontakt med kyrkan under sin uppväxt även om Andreas Hellsing är döpt som barn. Nu får de chansen att ta igen det och de gläds åt gemenskapen i katekumenatgruppen. – Det känns som at jag har blivit döpt, förändrad och helad, säger Andreas Hellsing. – Det är varmt och kärleksvänligt och alla visar en otrolig respekt för varandra, säger Helena Wahlström.

(ursprungligen ur en artikel från Kyrkans Tidning 26 februari 2009)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s