Kraftigt uppsving i katekumenatet

Pressmeddelande Linköping 19 augusti 2015

Kraftigt uppsving i katekumenatet

Biskop Martin Modéus firar mässa i Linköpings domkyrka på söndag tillsammans med rekordmånga katekumener. 35 personer har ägnat det senaste året åt att fördjupa sig i kristen tro i Linköpings stift. På söndag klockan 16 äger sändningsmässan rum. Den markerar slutet på det ett år långa katekumenatet, då 35 personer fördjupat sin kristna tro och döpts eller förnyat sitt dop. – Det är fler är på många år, säger kaplan Per Ingvarsson, som varit en av dem som lett arbetet med katekumenerna. Traditionellt är en katekumen en person som genomgår undervisning i kristendomen i avsikt att döpas.

I stiftets katekumenundervisning har även deltagit personer som redan är döpta men som vill fördjupa sin tro. Efter mässan samtalar katekumenerna med biskop Martin Modéus om vad det kan innebära att leva som kristen i vår tid. Katekumenerna får då varsitt exemplar av biskopens bok ”Levande tillsammans med Kristus”, som kom ut i våras och handlar om hur kyrkan kommer att se ut i Linköpings stift framöver.

Präster och andra anställda i kyrkan kommer att vara fortsatt viktiga, men vanliga medlemmar kommer att bli allt viktigare för kyrkan framöver, enligt biskopen.

För mer information: Per Ingvarsson kaplan Vårdnäs Tel 013-24 26 16

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s