Föreningen katekumenatet i Sverige inbjuder tillsammans med Växjö stift till en inspirationsdag samt årsmöte för Föreningen Katekumenatet i Sverige.

Inspirationsdag ”Att gestalta tro idag”  23 oktober 2015  i Växjö

 11220815_10152928133748920_7767788035191450911_n

Föreningen katekumenatet i Sverige inbjuder tillsammans med Växjö stift till en inspirationsdag samt årsmöte för Föreningen Katekumenatet i Sverige.

Datum: 23 oktober i Växjö

Plats:  Östrabo Biskopsgården, Växjö. Ligger bakom domkyrkan, promenad 5 min från stationen i Växjö.

Program över dagen

 •  9.30       Kaffe och välkommen
 • 10.00      Fredrik Modéus, biskop inleder om katekumenatet
 • 10.30       Mats Hermansson, domprost om att gestalta tro idag
 • 12.15        Lunch
 • 13.30        Samtal i grupper om förmiddagens input
 • 14.30        Årsmöte för föreningen katekumenatet
 • 15.30        Dagen avslutas

mats

Presentation av föreläsningens innehåll: Det har alltid varit kyrkans uppgift att orientera sig i en föränderlig omvärld. Att relatera till sin samtid är varje församlings främsta uppgift. Det handlar dels om en ständig beredskap till omprövning och nyorientering och dels om att församlingen stolt bär sitt arv av tro och tradition vidare från generation till generation. I vår del av världen har kristna sedan 1000-talet försökt hitta en trovärdig och relevant väg för kyrkan. Alltid med uppdraget att i handling och ord leva med Jesus Kristus i samtiden.  ”Nathan Söderblom sa: Kristendomen är ej en grav att vårda utan ett liv att leva i världen”.

Hur ser världen ut, måste vara en av kyrkans främsta frågor. Jag vill i föreläsningen testa några samtidstrender i samhälle och kyrka.

En kort presentation 

Mats spelade mycket fotboll mellan han var 7-17 år, uppvuxen i Kyrkans ungdom, han var tidigt engagerad för internationell solidaritet såväl i sekulära organisationer som i kyrkan, han var inget ljus i skolan, uppväxt i en arbetarfamilj, målar han en egen typ av bilder som han kallar Presenningsikoner (presenningsikon.se), han har varit präst sedan 1992. Gift med en kulturarbetare, har en son på 17 år och en bonusdotter på 29 år. Älskar att arbeta i kyrkan och att tillsammans söka vägar att presentera och leva tro så det attraherar människor. Domprost i Visby domkyrka.

 Vi avslutar dagen med årsmöte för föreningen Katekumenatet i Sverige. Vi ser fram emot att du/ni kommer.

Välkomna till den här dagen och sprid den vidare till intresserade, hälsar styrelsen för Föreningen Katekumenatet i Sverige.

 • Anmälan till:          Dag Bjärnhall, senast 1 september 2015
 • Maila:                        Dag.bjarnhall@svenskakyrkan.se                   
 • Självkostnadspris på 300 kr per person (mat d.v.s. förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika). Meddela om du har allergier vid mat. OBS. Uteblir man och inte bokar av, debiteras kostnaden likväl. Ange ditt namn och postadress. Meddela om du kommer vara närvarande på årsmötet. Resan bekostar deltagare själva.
 • Planeringsgrupp:   
 • Elisabeth Lindow, Arne Johansson, Dag Bjärnhall och Gunnar Thiel.
 • Kontaktpersoner:
 • Elisabet Lindow: 070-271 61 87
 • Dag Bjärnhall: 0470-7048 82
 • BETALNING: Anmälningsavgiften sätts enklast in på Föreningens konto i Swebank, dvs 8381-6, 914729090-3, ange: Ditt namn och Växjö 151023.

 

Här kan du ladda ner foldern för VÄXSJÖ

GLÄDJANDE under dagen

Elisabet Lindows bok om katekumenatet har redigerats och getts ut på Argumentförlag hösten 2015.  ”Ditt ansikte söker jag, katekumenat – vuxnas väg till tro”. Elisabet framför några tankar om: ”Katekumenat – från tro till dop och en väg in i en kristen gemenskap.”

Styrelsen hoppas på en härlig dag!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s