Glädje under året och vi har fått lära känna många nya ansikten!

Tack så mycket för att du valde att finnas med i föreningen under 2013.

Det var många saker som vi ville satsa på under 2013 bl.a. ville vi bli fler medlemmar och det lyckades vi med, vi ökade i antalet. Det känner vi glädje över! Vi är en förening med lite ekonomi så därför har varje krona betytt mycket. Men vi är rik på så mycket annat. Lust, inspirerade, engagerade och brinnande ledamöter. Glädjande är att vi vid årets slut fick en stor summa från en av de fonder vi hade sökt som ärkebiskopen ansvarar för, så det är något som vi gläds över och har planer över hur vi skall använda dem på bästa sätt för att utveckla arbetet med katekumenatet.

När vi ser tillbaka på året 2013 så finns det så mycket vi kan minnas med glädje och har fått dela med många av er.

  • Vi har haft två nationella kurser, Stjärnholm och på Helsjöns folkskola.
  • Vi har haft seminarier och människor har fått prova på vad katekumenat kan vara och betyda bl.a. på Gotlands kyrkvecka i somras samt Idédagar med ideellt forum, Norrköping i höstas.

I november kunde vi bjuda in de fyra nordiska länderna till en konferens i Stockholm. Så härligt att mötas och får dela och lära känna varandra. Frågor som diskuterades var,

  • Vart befinner sig arbetet med katekumenatet i respektive land?
  • Hur går det med uppbyggandet och vad händer just nu?
  • Katekumenatets kännetecken, håller de i våra olika länder och kyrkkulturer eller ser vi nya?

Ja det var några av de frågor vi samtalade med varandra om. Vi firade också en rund bordsmässa och det blev en trevlig kväll tillsammans. Vi kommer att ha något liknade nästa år och vi utveckla samarbetet och det är så roligt att alla vill ha mera av varandra och hjälpa varandra i att bygga upp ett gott arbete i resp. land.

Föreningen Katekumenatet i Sverige, Stockholm stift och Sensus bjöd in till inspirationsdag  i november där många hade slutet upp. Det fanns stora förväntningar på föredragshållaren

Craig A Satterlee. Han är professor i homelitik vid Lutheran School of Theology at Chicago och biskop och han presenterade en metod för mystagogisk förkunnelse och undervisning. Han blandande teori och praktik i sitt föredrag. ”Vad gör vi av vår tro”? Tro och liv hör ihop. Allt är viktigt och Gud finns med i det hela, våra relationer, liv i vardagen ja hela tiden. En fråga som också vi samtalade om varför är det viktigt att vi är döpta och vilken skillnad gör det med oss, att reflektera.

Vi har också fått en ny styrelse, många är gamla kända namn och en del är nya. Så här är listan på den nya styrelsen. Under januari kommer en presentation på styrelsen där du kan läsa lite mer om vad de vill jobba för och att vi presenterar oss och berättar vad vi satsar på under 2014.

Vill du finnas med vid en ytterligare mötesplats, så inbjud dig själv till gruppen på facebook! Vi har en aktiv grupp på Facebook som heter: Katekumenat-vuxenväg till tro.

Läs gärna denna länk medlemsbrev.dec.2013 (2)

”Katekumenatet kan ge MOD att ta tid med det goda samtalet”… det får vi höra varje gång vi har kurser och möter andra som arbetar med katekumenatet.

En hälsning till er alla Under julen firar vi att Gud blev människa. Budskapet om att Gud levt ett allt igenom mänskligt liv är en grundpelare i kristen tro. Att Gud kommit till världen gör att vi kan lita på att Gud känner människan.  Kristen tro har en gudsbild som talar om Gud på två olika sätt samtidigt. Dels som oändligt stor, andlig och omöjlig för människan att uppfatta. Dels som påtaglig, kroppslig och vardaglig.

Passa på och njut av ledigheten och ha hoppet inställt på att 2014 blir ett gott katekumenatår.

Styrelsen vill önska er alla en välsignad jul och hoppas på en fridfull sådan.

//genom Susanne Lindström, ordförande

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s