Tro och liv hör ihop!

Föreningen Katekumenatet i Sverige, Stockholm stift och Sensus bjöd in till inspirationsdag där många hade slutet upp. Det fanns stora förväntningar på föredragshållaren Craig A Satterlee. Han är professor i homelitik vid Lutheran School of Theology at Chicago och biskop och han presenterade en metod för mystagogisk förkunnelse och undervisning. Han blandande teori och praktik i sitt föredrag. ”Vad gör vi av vår tro”? Tro och liv hör ihop. Allt är viktigt och Gud finns med i det hela, våra relationer, liv i vardagen ja hela tiden. En fråga som också vi samtalade om varför är det viktigt att vi är döpta och vilken skillnad gör det med oss, att reflektera.

Vi kommer att lägga ut hans föredrag på hemsidan inom kort så att fler kan få ta del av det. Det är härligt att frön sås och att när vi gick därifrån tog vi med oss nya tankar och får fortsätta att fundera kring dessa när vi möter andra. Dialogen är viktig för att utvecklas. Många var nöjda och det känns gott efteråt. En god eftersmak!

Föreningen katekumenatet tackar alla som kom och hoppas på fler tillfällen att mötas och dela tro och liv, precis som katekumenatets hjärta är.

Vi hade också det årliga årsmötet för föreningen och här kommer vi att återkomma med information om hur det nya verksamhetsåret 2014 skall bli och berätta om de val som blivit. Det kommer när det är justerat!

Summan av våra dagar är: Fler fick lära känna varandra, vi var från nästan hela Sverige, det finns en förväntan och längtan att utveckla katekumenatet. Mötet med de nordiska länderna blev uppskattat. Glädje och hoppfullhet. Vi får tacka varandra för delandet!

Image

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s