De fick provgå vägen teoretiskt!

En varm och solig dag då det mesta är grönt och blommar, ja en sån dag var det idag då Kjersti Kolbjørnsrud och Kristin Frydenlund kom på besök. 

De båda arbetar i sektion för barn, unga och dopuppföljning, lärande i kirkerådet i den Norska kyrkan. De hörde av sig för några veckor sedan och ville veta mera om den svenska modellen av katekumenatet. Under en dag blev de guidade och fick ”provgå vägen” teoretiskt. Vi pratade om Katekumenatets teologi, pedagogik, liturgin och ledartänket. Möjligheterna med den lilla gruppens processpedagogik och en teologi som handlar om att var och en som knackar på kyrkans port är en gåva till församlingen vill vi genom metoder och övningar ge en bild av hur katekumenatet kan fungera i församlingen.

Det blev ett delande och tagande. Den norska kyrkan letar efter modeller för att arbeta med unga vuxna och vuxna. Just nu har de precis blivit klara med dokumentet kirke18-30 år som verkligen tar dess ålder på allvar. Vad kan kyrkan göra och hjälpa till med. Att hinna in i kyrkan, dela tro och liv.

IMG_8859

Från vänster: Kristin Frydenlund, Susanne Lindström och Kjersti Kolbjørnsrud .

Det är roligt att de är nyfikna på katekumenatets form som är både tydlig och inbjudande. Vi följer dem på nära håll och hoppas att de vågar anta utmaningen och prova modellen på norsk mark. Vi ser framemot det här samarbetet och det här med nätverk blir så tydligt och nära. Tänk att vi ändå bor så nära känns gott, att få vara delaktiga i varandras liv och utveckling och växt. Vi ber för deras arbete med de unga vuxna i Norge. Tack för att de finns och verkar!

 

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s